10.09.2014

,

Ceneo inspiruje – kuchnia wegańska

5 września w kolejny Luźny piątek w ramach cyklu Ceneo inspiruje mieliśmy okazję spotkać się z Agatą Noszczyk – weganką, kucharką i aktywistką szerzącą idee weganizmu oraz tworzącą swoją własną, autorską kuchnię.

Agata opowiedziała o idei weganizmu, korzyściach płynących z diety roślinnej, a na zakończenie poczęstowała nas swoimi popisowymi, przygotowanymi specjalnie na tę okazję daniami.

Na spotkaniu Agata podzieliła się swoimi ulubionymi przepisami, powiedziała o zamiennikach mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego, zdradziła również kilka trików uatrakcyjniających smak i wygląd przygotowywanych potraw wegańskich.

Zmiana sposobu odżywiania pozwala nam poznać wiele nieznanych wcześniej  smaków. Podczas spotkania mieliśmy okazję próbować kilku popisowych dań Agaty.

Zmiana sposobu odżywiania pozwala nam poznać wiele nieznanych wcześniej smaków. Podczas spotkania mieliśmy okazję próbować kilku popisowych dań Agaty.

Jak twierdzi Agata - "By jedzenie było smaczne, jeść muszą wszystkie zmysły". W zupełności się z Nią zgadzamy!

Jak twierdzi Agata – „By jedzenie było smaczne, jeść muszą wszystkie zmysły”. W zupełności się z Nią zgadzamy!

Dania, które mieliśmy okazję próbować podczas zorganizowanego przez Agatę poczęstunku.

Dania, które mieliśmy okazję próbować podczas zorganizowanego przez Agatę poczęstunku.

Uczta dla zmysłów. Wydaje nam się, że moglibyśmy najeść się samym patrzeniem.

Uczta dla zmysłów. Wydaje nam się, że moglibyśmy najeść się samym patrzeniem.

Zapraszamy do polubienia fanpage'a Nono - marki tworzonej przez Agatę i Jej zespół - www.fb.com/nonodelikatesy.

Zapraszamy do polubienia fanpage’a Nono – marki tworzonej przez Agatę i Jej zespół – www.fb.com/nonodelikatesy.

Tagi: ,